Raspberry PI, VGA i 4:3

Spread the love

Amb l’arribada de la Raspberry PI 3 vaig decidir que seria una bona opció per emular consoles a la recreativa, així que necessitava poder connectar la RBP al monitor del moble.

En el meu cas, el monitor té VGA, euroconenctor, s-video i video compost, però per evitar problemes ja que no tinc accés a la botonera per canviar el canal, així que la millor opció era convertir la senyal HDMI a VGA.

Vaig fer-me amb un adaptador no gaire econòmic en una botiga d’electrònica de consum i em vaig posar a investigar.

Evidentment el meu monitor 4:3 té poc a veure amb les resolucions que pot treure un HDMI, però això és soluciona-ble editant uns arxius de configuració de la RBP3.

Tota la informació necessària la vaig trobar en aquesta web: Troubleshooting a Raspberry Pi HDMI/VGA Adapter

Seguint tots els passos funciona tot perfectament, simplement vaig tenir que canviar la resolució principal a la 35 de la llista.

Editem el fitxer config.txt (ho podem fer tranquil·lament llegint la tarja en el nostre ordinador personal), ens informa què fa si comentem/des-comentem unes línies per tant de forçar algunes configuracions.

hdmi_force_unplug=1 #Força a utilitzar sols la sortida HDMI, passant de la de video compost
config_hdmi_boost=4 #Pootencia la sortida HDMI (no entenc vé com seria la traducció) amb valors de menys a mes, de 0 a 7.
hdmi_safe=1 #No explica què realitza aquesta linia, però basicament és HDMI a "modo a prueba de fallos"
35 1280×1024 60Hz

Quedant un codi com el següent:

hdmi_ignore_edid=0xa5000080
hdmi_drive=2
hdmi_group=2
hdmi_mode=35

La primera línia fa ignorar el que ens digui el monitor, evidentment si hem arribat a aquest punt és perquè la comunicació no ha funcionat i per tant la RBP no ha pogut entendre amb el monitor.

La segona línia força sortida d’àudio i vídeo per HDMI, aquest adaptador porta sortida d’àudio integrada, ideal per no tenir masses coses connectada a la RBP.

La tercera línia força l’HDMI a funcionar en mode DMT i no en CEA que s’utilitza sobretot en TVs.

Per última, la quarta línia i tal com hem indicat abans, ens permet seleccionar la resolució que necessitem per el nostre monitor.

Amb això ja tenim Retropie funcionant en un monitor 4:3 amb entrada VGA i amb l’adaptador, segons les prestacions del vostre monitor tindreu que canviar la configuració per una altre.

Espero que us serveixi d’ajuda si teniu una necessitat semblant a la meva.

PS: Un cop vaig veure que l’invent funcionava, vaig decidir mirar si trobava un conversor mes econòmic per internet, mentre el que havia comprat rondava uns 25€ vaig trobar “el mateix” a Aliexpress: HDMI to VGA Adaptor Micro HDMI Mini HDMI Male Adapter to VGA Female Built-in 1080p Chipset Converter For Xbox 360 PS3 PS4 Fixeu-vos que hi ha diferents opcions, la meva és la que podeu veure al costat d’aquest text.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.