La maleïda Master System francesa

Spread the love

Fa cosa de 3 mesos vaig tenir la possibilitat de fer-me amb una Master System 1 que no funcionava, treia audio però no vídeo, el preu era bo i era un tracte en ma per una placa Jamma Bootleg de Captain Commando que tampoc funcionava.

La placa de Captain Commando la deixo per una altre entrada ja que no he pogut posar-hi gaire atenció i tal com diu el títol, això anirà de la Maleïda Master System francesa!

Què té d’especial que sigui francesa i encara podem afegir, com sé que és francesa?

Rear View Master System Fench

Visió del redera de una Master System 1 francesa

Inicialment semblava una Master System 1 com qualsevol altre, tampoc n’havia tinguda mai cap, però vaja… ho semblava… el primer que em va cridar l’atenció abans d’obrir-la és que sols disposava de sortida connector DIN-9 en forma de U (com la Mega Drive 1), no tenia sortida d’antena, una cosa mes que normal en les consoles d’aquella època ón, sincerament, a espanya era realment estrany tenir una TV que tingués alguna conexió a part de l’antena coaxial.

 

Placa de Master System 1 francesa

Placa de Master System 1 francesa

Al obrir-la per veure perquè passava que sortís àudio però no vídeo, un ràpid cop d’ull em va portar a veure que aquesta placa ocultava un secret, un secret en forma de “em falten components” i va ser quan vaig lligar caps. Faltava el component encarregat de gestionar la sortida de vídeo, el Sony CXA1145 i una altre sèrie de components lligats a la sortida de vídeo, però en canvi hi havia un pont amb cables directe al connector DIN-9.

A França com sabeu fan servir el sistema de vídeo SECAM al igual que Bèlgica, Grècia i països de l’est. La resta d’Europa funcionaven sistema PAL. Això era un problema a l’hora de desenvolupar consoles es necessitaven components específics per adaptar-les a cada zona, per tant teníem NTSC, PAL i… ja essta? Sí, normalment les SECAM solien anar obligades a funcionar per SCART/ERUCONNECTOR i donar una magnífica senyal RGB, coneguda com a RVB (les sigles en francès).

Adapteur RVB

Adaptador RGB de SEGA Francès DIN9

Per tant, els usuaris de una Master System 1 francesa, que és la que ens porta aquest cas, podien gaudí de senyal RGB mitjançant un adaptador que venia amb la consola, per tant, va començar la odissea a la cerca d’aquest adaptador. Solen sortir de tant en tant per pàgines conegudes, ronden al voltant dels 20€ més car del que em va sortir la consola, però pot valdre la pena.

En tot cas, contactes per foros em van portar a un tracte, un tracte interessant, aquest tracte anava rel·lacionat amb repros de Master System, un tema que no he tocat, així que vaig acceptar.

Per tant, la maleïda Master System francesa m’ha portar a entrar en el món de les repros de Master System, un món en el que podem trobar conversions de Game Gear per jugar a la TV o, almenys ho espero, conversions de les Sega Card a cartutx.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.