bytesplitter per Mac OSX [cat]

Spread the love

L’altre dia em vaig trobar amb un cartutx de Mega Drive del que abans en dèiem, pirates o xinos. El vaig comprar per aprofitar la caixa i la carcassa, per sort, ja que el joc no funcionava.

En el seu interior hi havia una placa amb dues memòries, aquestes dues memòries eren de 8bits, cosa estranya, ja que els jocs de Mega Drive son de 16bits de bus… Així que vaig decidir seguir les pistes i vaig descobrir que una de les memòries donava els primers 8bits i l’altre els últims 8bits.

Mega Drive PCB 2x1mbx8bits

Part del davant i del redera d’una PCB d’un joc de Mega Drve, utilitza 2 memòries de 8bits en lloc de una de 16bits.

El joc segurament no funciona perquè les memòries deuen estar malament, així que el primer que vaig pensar va ser en aprofitar la placa, però el sistema en el qual estava ideada, em descol·locava.

Ja per sols, les memòries que acompanyen els jocs de Mega Drive, comparteixen el pinout amb les EPROMs habituals de 16bits (27c322 o 27c160), en el seu interior emmagatzemen la rom del joc, però gravada amb els 16bits inversos en parts de 8bits.. per tant “aaaaaaaabbbbbbbb” en la memòria serà “bbbbbbbbaaaaaaaa“, i això és el que feien aquestes dues memòries de la placa, una emmagatzemava els 8bits parells i l’altre els imparells.

Si volia aprofitar la placa havia de buscar una rom adequada a dues EPROMs que tingués de 8bits, en aquest cas tenia 27c801 que són de 8mb (1MB) i per tant havia de separar aquests 8 bits en dues parts.

El software que acompanya aquestes línies permet fer això, creant dos fitxers:

  • file_0_7.bin amb els primers 8 bits
  • file_8_15.bin amb els últims 8 bits
Byte Splitter for Mac OS X 0.02b (377 downloads)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.